Iltakurssit

Opiskelu aikuislukiossa on iltaopiskelua. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollistamme tavan valmistua ylioppilaaksi esimerkiksi päivätöiden ohella. Lähiopetusta on jonkin verran vähemmän kuin päivälukioiden puolella, mutta kurssisisällöt ovat yhtäläisiä. Tämän vuoksi kursseilla on tehtävä töitä itsenäisesti lähiopetuksen ohella suorituakseen kursseista menestyksekkäästi.

Kurssit jaotetaan siten, että kullakin kurssilla on yksitoista lähiopetuskertaa arki-iltaisin klo 17.00-18.20 tai 18.35-19.55 kahtena iltana viikossa joko ma/ke tai ti/to.

Päivisin järjestämme opetusta toistaiseksi vain Varian ja Mercurian kaksoistutkintoon tähtääville. Myös he voivat täydentää opintojaan vapaavalintaisilla iltakursseillamme, jotka voidaan hyväksilukea kummankin koulun puolesta vapaavalintaisina opintoina. Varian ja Mercurian kurssitarjonta on suunniteltu niin, että tarjoamamme kurssimäärät kertauskursseineen riittävät menestyksekkääseen tulokseen ylioppilaskirjoituksissa.

Kurssitarjottimet

Löydät kurssitarjontamme Tietoa opiskelusta- välilehden takaa. Uusia jaksoja alkaa parin kuukauden välein, mutta voit tiedustella opettajilta mahdollisuutta liittyä kursseille jakson keskelläkin. Olet tervetullut opiskelemaan milloin vain! Myös opinto-ohjaajamme auttaa sinua opintojesi suunnittelussa, mutta ainekohtaisesti saat parhaiten ohjeita kysymällä suoraan opettajilta. Löydät opettajiemme yhteystiedot Yhteystiedot-välilehden takaa.

Etäopiskelu

Aikuislukion kursseja järjestetään myös etäopiskelijoita varten. Etälukio on sopiva vaihtoehto opiskelijalle, jonka ajankäyttöön ei varsinainen aikuislukio-opiskelu sovellu. Etälukiokursseilla on pieni määrä lähiopetusta ja sen lisäksi runsaasti itsenäisesti tehtäviä harjoituksia, joka antaa opiskelijan itse suunnitella ajankäyttöään.

Etälukiokurssit ovat samoja aikuislukion muiden kurssien kanssa sisällöltään ja laajuudeltaan. Niillä on lähiopetusta kuusi oppituntia ja kurssikoe. Lähiopetusta on kaksi tuntia kurssin alussa, jolloin opastetaan kurssin sisältöön, materiaaleihin ja työtapoihin. Kurssin loppupuolella on neljä oppituntia (2x2) , jolloin on mahdollisuus perehtyä harjoitusten ratkaisuihin ja itsenäisen työskentelyn aikana esiin tulleisiin ongelmiin. Lähiopetustuntien välillä tehdään harjoitustehtäviä, joihin saa opettajan ohjausta puhelimitse, sähköpostilla tai vaikkapa käymällä paikan päällä opettajan vastaanotolla. Opettaja on viikottain tavattavissa ohjausta varten itsenäisen työskentelyn aikana. Kurssikoe pidetään erillisen aikataulun mukaan. Opasteet ja harjoitustehtävät ovat nähtävillä myös koulun Fronter-sivuilla, jonka kurssihuoneeseen opettaja lisää Sinut ilmoittauduttasi kurssille.

Kurssien aikataulut löytyvät kurssitarjottimista ja koulun toimistoista.

Etäkurssien oppitunnit, lähiopetus, on yleensä perjantaisin, kaksi tuntia kerrallaan.

Opiskelijalla on aina joustava mahdollisuus siirtyä etäopiskelusta lähiopetukseen tai päinvastoin. Etälukiokursseja ja iltakursseja voi myös yhdistellä opinto-ohjelmaansa. Mikäli huomaat etäkurssien sopivan sinulle erityisen hyvin, suosittelemme tutustumaan Vantaalla toimivan Sotungin etälukion tarjontaan.